Arvostelu: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Tuli katsottua sitten lopultakin tämä hypetetty elokuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Odotuksena oli Harry Potterin kaltainen maaginen maailma ja tavallaan sitä tulikin heti jo alkuteksteissä vastaan. Leffahan on täynnä magiaa niin, että heikompia pyörryttää. Itse asiassa tehosteita tulee sitä vauhtia, että elokuvaa voisi kutsua melkein animaatioksi.

Elukoita ja olioita löytyy joka lähtöön. Ne on tietenkin hienosti animoitu, kuten nykyleffoissa on jo standardiksi muodostunutkin. Visuaalisesti elokuvassa tapahtuu paljon koko ajan. Sauvat heiluvat ja edes lautasia ei voi laittaa pöydälle ilman maagista ilmassa lentelyä. Oikeasti? Sitten leffassa taitaa olla myös juoni…jossain. Ne oikeat näyttelijät ovat valitettavan sivuosassa, suorastaan sulautuneena tapahtumiin. Pääosan esittäjä Eddie Redmayne on onnistunut löytämään todella kamalan pihallaolevan ilmeen, jonka katsominen parin tunnin aikana saa melkein oksennuksen nousemaan kurkkuun.

Näyttelijänsuorituksista ei oikein voi puhua, sillä niitä ei ole ja ns. juoni on täynnä ennalta-arvattavia käänteitä. Sen lisäksi monessa kohdassa katsojalle ei todellakaan selitetä, miksi jotain tapahtuu – kuin kohtauksia olisi vaan leikattu pois? Asioissa hypitään yhtäkkiä vaan eteenpäin isolla harppauksella, ja sitä jää ihmettelemään, että mitä nyt tapahtui.

Yhteenveto

Elokuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat on ihan kivannäköinen animaatio, jossa tapahtuu kauheesti ja kaikki menee paskaksi kun pimeät voimat riehuu. Kaiken ylitsevuotavan härpäkkeen keskellä katsojana kuitenkin on takamuksessa vaivaava tunne, että jotain puuttuu. Elokuva ei onnistu luomaan maagista maailmaa, johon voisi upottautua tai mikä edes jotekin tuntuisi uskottavalta – siitä huolimatta, että tapahtumat muka sijoittuvat Potterin universumiin. Kaikki on hyvin päälleliimatun oloista ja väkinäistä. Pitää olla joko hardcore Potter fani tai kenelle tämä leffa olikaan suunnattu?

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat | Elokuva

4.2

Kesto

6.0/10

Visuaalisuus

8.0/10

Juoni

3.0/10

Koukuttavuus

1.0/10

Näyttelijäsuoritukset

3.0/10

Plussat

  • Maagista actionia
  • Kauniit animaatiot
  • Potter-faneille?

Miinukset

  • Ennalta-arvattava
  • Väkinäinen maailma
  • Ei tempaa mukaan
  • Liian pitkä

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *