Arvostelu: Life

Scifitrilleri Life lupaa ennakomainoksissa ja trailereissa hyytävää avaruusjännitystä alien-tyyliin. Näyttelijävalinnatkaan eivät vaikuta alkuun huonoilta, onhan mukana mm. Jake Gyllenhaal ja Ryan Reynolds. Itse scifi-fanina olin siis innokas näkemään, mitä kivaa on saatu aikaan taas kerran kansainväliselle avaruusasemalle sijoitetussa jännärissä. Ja tietenkin odotukset olivat korkealla myös mellastavan avaruusolion suhteen 🙂

Elokuva alkaa vähän niin kuin kesken kaiken, sitä suhahdetaan suoraan ISS:lle seuraamaan sekavaa dialogia painottomuudessa leijailevien astronauttien kanssa, jotka vaikuttavat olevan harvinaisen pihalla omasta työstään. Jokainen puuhastelee vähän mitä sattuu. Toivon todella, ettei oikealla avaruusasemalla meno ole yhtä päätöntä. Huhhuijaa..kameratyöskentely sattuu silmiin. Sen lisäksi häiritsee joko dialogi, käsikirjoitus, ohjaus tai näytteleminen. En osaa päättää.

Elokuvan juoni on täydellisen ennalta-arvattava. Marsista löydetään joku random ameeba. Ameeba herää eloon. Ameeba syö kaiken eteensattuvan ja metsästää lopun aikaa astronautteja asemalla. Astronautit tekevät kaikki klassiset virheet a´la ekan ”onnetomuuden” sattuessa unohdetaan KAIKKI säännöt ja ryntäillään huutaen eristyshuoneisiin päästäen helvetti valloilleen. Niin ja tietenkin aseman tutkijatiedemies on sairaalloisen kiinnostunut suojelemaan enemmän alienia oman henkensä uhalla, kuin olemaan huolissaan koko maailman tuhoutumisesta. Jep. Hän kuolee…ja oikeastaan koko henkilökunta, turha sitä on salailla.

Yhteenveto

Halusin kovasti pitää elokuvasta, ihan loppuun asti, mutta viimeisillä minuuteilla kun arvasin loppukohtausen 100% oikein etukäteen, oli pakko myöntyä. Elokuva on huono. Olen pettynyt. Ainekset olisivat olleet paljon parempaan, mutta nyt se ei vaan toiminut. Kaikki oli nähty, kaikki oli arvattavissa. Näyttelijäsuorituksetkin olivat suoraan perseestä – mutta luulen sen johtuvan huonosta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. Älä maksa tästä leffasta yli 5€.

Life

5.5

Kesto

8.0/10

Visuaalisuus

9.0/10

Juoni

2.0/10

Koukuttavuus

3.0/10

Plussat

  • Avaruusleffa as always
  • Ei liian pitkä
  • Ei vaadi aivoja katsojalta
  • Ällöttäviä kohtauksia

Miinukset

  • Tylsä
  • Arvattava
  • Kamala kuvaus
  • Dialogi tyhmää
  • Huono näyttely

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *