Arvostelu: Melt, New York Eatery

Helsingin Vallilaan puutalojen naapuriin on avautunut pieni Melt ravintola, mistä kaupungilla kiertää juoru, että all-day-breakfast on kokeilemisen arvoinen. Sinne siis!

Melt on vastikään avattu New York henkeä ammentava pieni ravintola. Perinteisten sandwichit ja salaatit- juttujen lisäksi aamiainen on se juttu! Muutamista eri vaihtoehdoista voi valita oman aamiaissetin, jokaisessa on mukana pancakes – sopii mulle! Myös kasvisvaihtoehto taisi olla, en kiinnittänyt huomiota 😉

Pikku lippulappusiin ruksitaan oma vaihtoehto ja se kiikutetaan kassalle. Tiskiltä napataan vesi ja mehulasit sekä kuppi kahvia matkaan ja ruokaa odottamaan. Aamiainen on tarjotillinen kamaa, kevyesti sanoen. Mukavasti miksattuna suolaista ja makeaa, pancakesit pekonilla ja siirapilla toimii. Kaikesta en edes tiennyt mitä ovat, mutta hyviä silti.

Kahvin osalta onkin luvassa yllätys, santsikuppi 50centtiä! Koska kupit ovat pieniä, jää kahvihammasta väkisinkin kolottamaan ilman santsikuppia. Omistaja selitti, että alussa bottomless coffee-idea oli käytössä mutta suomalaiseen mullekaikkiilmainen-tapaan, kahvi tuppasi loppumaan heti alkuunsa kun jengi kittasi sitä litrakaupalla. Nice, eli sitten 50 senttiä oli pakko laittaa. Ameriikoissahan tuo ilmainen santsi melkein kaikissa juomissa on vakio…ehkä joskus meilläkin.

Paikka itsessään on aika pieni, ja koska juorut ovat levinneet tehokkaasti – paikka on täynnä ainakin viikonloppuisin lounasaikaan. Kannattaa varautua siis odottamaan kävelemällä korttelin ympäri. Sisustus on aika tavanomainen, kaakelilaattoja ja jotain tauluja seinällä. Tunnelma oli kuitenkin lauantain aamupäivästä kaoottinen, mikä kertoi paikan hakevan vielä omia rutiinejaan. Tarjoilijat ja omistaja hääräilivät ympäri hieman sekopäisinä mutta kaikki toimi suhteellisen sujuvasti.

Koska itse asun toisella puolella kaupunkia, on matka Meltiin hieman pitkä aamiasta varten. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka.

Yhteenveto:

Hieman syrjässä oleva uusi hipsterimäinen ruokapaikka, jossa amerikkalainen omistaja ja hyvä ruoka. Cheesecake on myös itse tehty ja sitruunaisen ihana! Ota mukaan! Varaudu odottamaan lounasaikaan.

Melt breakfast

n. 15€
6.8

Paikka

7.0/10

Ruoka

8.0/10

Tunnelma

8.0/10

Hinta-laatusuhde

8.0/10

Sijainti

3.0/10

Plussat

  • Tuoreus
  • Raikkaus
  • Aitous
  • Hyvä fiilis
  • Uusi ja innostava

Miinukset

  • Syrjässä
  • Pieni
  • Hakee itseänsä
  • Santsikuppi 5c

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *