Arvostelu: Ravintola Teatteri

Ravintola Teatteri sijaitsee Helsingissä erittäin keskeisellä paikalla, Stockmannin vieressä, Esplanadin puiston päädyssä. Keskeisempää paikkaa ei oikeastaan enää voisi olla. Teatterissa on sekä baari- että ravintolapuoli. Ravintola on fine dining ja paikka on hintavan joskin tasokkaan maineessa.

Noin kuuden hengen kansainvälinen seurueemme oli varannut pöydän keskellä viikkoa, illalliselle. Outoa kyllä, varaus oli periaatteessa turha, sillä ravintola oli hyvin tyhjä. Tämä herätti hilpeyttä erityisesti ulkomaalaisissa vieraissa, jotka olivat tottuneet täysiin ravintoloihin iltaisin. Yritä siinä selitellä, että suomessa ulkona syöminen on kallista joten jengi istuu kotona ja syö kynsiään.

Illallinen alkoi mukavasti, juoma- ja ruokatilaukset otettiin ja palvelu toimi. Ja sitten kaikki meni perseelleen. Ruokien tulossa kesti ikuisuuksia eikä palvelua enää ollut. Siis yksinkertaisesti EI ollut, tarjoilija vaan hävisi eikä kukaan esim. tullut edes kysymään, että maistuuko ja onko kaikki hyvin…asia mitä nykyään odottaa kämäsemmässäkin ruokapaikassa. Noh, meitä kaikkia jäi vielä hiukan kolottamaan, joten ajattelimme ottaa jälkiruokaa. Hetken aikaa huhuiltuamme ja tarjoilijoita metsästäessä ruokalistoja varten, fiilis laski aika nopeasti. Tarjoilijan lopulta saavuttua pöytäämme, kerroimme rehellisesti mielipiteemme siinä kohtaa – meidät on unohdettu. Pahoittelujen sijaan tarjoilija suhtautuikin hyvin hyökkäävästi ”minä puhun nyt”-sanoilla hän kertoi, että olihan osa seurueestamme jo aluksi arvellut jättävänsä jälkiruuan väliin. Juu…eli silloinhan asiakas EI saa muuttaa mieltään siitä, että haluaisikin ehkä tilata enemmän mitä oli aluksi ajatellut. Päätimme lähteä muualle, ennen kuin menee käsirysyksi.

Ruokaakin syötiin, vähän kaikenlaista, pääasiassa kalaa. Ruoka oli ihan ok, ei mitään maata mullistavaa, mutta ei myöskään pahaa. Valitettavasti ruoka ei millään tasolla onnistunut pelastamaan palvelun olematonta tasoa, mikä itseäni järkytti paljon. Ennenkin paikassa käyneenä, ei tuollaista kohtelua ole ollut, joten ehkä kyseessä oli tarjoilijan huono päivä ja meidän epäonni hänen asiakkaina.

Yhteenveto:

Ravintola Teatteri on maineensa arvoinen pääosin. Ruoka on yleensä kelpoa ja puitteet ihan siistit. Palvelu pelaa vain, jos tarjoilijoilla on hyvä päivä ja tällä kertaa näin ei ollut. Better luck next time.

Ravintola Teatteri

6.4

Paikka ja tunnelma

8.0/10

Ruoka

8.0/10

Palvelu

1.0/10

Hinta-laatusuhde

5.0/10

Sijainti

10.0/10

Plussat

  • Loistava sijainti
  • Siisti paikka
  • Hyvä maine
  • Kansainvälinen
  • Myös baari erikseen

Miinukset

  • Luokaton palvelu
  • Keskinkertainen ruoka
  • Hintava
  • Sisäsiittoinen maine
  • Teennäinen

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *